Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 19 augusti 2012

Hanssons pack


Man kan bli ganska trött på dessa "delårsboende" och vad dom nu kallar sig som å ena sidan väljer att vara skrivna någon annanstans där kommunalskatten är lägre - trots att dom bor här i sina allt större "stugor" med sjöutsikt större delen av året - och å andra sidan har massor av synpunkter på hur vår kommun ska agera, särskilt när det kommer lycksökare hit som ska saliggöra oss med det ena och det andra.  
När det gäller Societetssparken tycker jag mig kunna se ett visst mönster. Det verkar finnas en liten klick lobbyister med hemmaort på fastlandet som - under en mängd olika påhittade signaturer - höjer kalmarkögaren Anders Hansson och hans tilltänkta projekt i Societetsparken till skyarna och ger sig på borgholmsbor som vill värna om sin park och beskyller dem för att vara bakåtsträvare och ett hinder för utvecklingen.  
Genom att skriva en mängd olika insändare under olika signaturer vill dom få det att se ut som om dom är många som ser Anders Hansson som kommunens frälsare och att hela kommunens framtid hänger på att Anders Hansson ska få bygga i Societetsparken.  
Vi behöver inte era pekpinnar! Sluta med era oförskämdheter mot borgholmsborna! Ni har inte med vare sig Societsparken eller vår kommuns angelägenheter att göra. Det är Borgholms kommun egna innevånare - och inga andra - som måste få avgöra sina egna angelägenheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar