Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 16 augusti 2012

Kommunalråd försöker otillbörligt styra samhällsbyggnadsnämnden!


Efter tisdagens beslut i kommunstyrelsen försöker nu kommunalrådet Lisbeth Lennartsson styra upp hur samhällsbyggnadsnämnden ska besluta när frågan om bygglov i Societetsparken ska behandlas i nästa vecka.  
I en artikel i Ölandsbladet idag med rubriken "Klartecken till Hanssons Krog i Societesparken" uttalar hon att samhällsbyggnadsnämnden inte ska låta sig påverkas av "folkopinioner", som hon så tydligt visat sitt förakt för. Lisbeth Lennartsson vill istället att samhällsbyggnadsnämnden ska gå "efter lagstiftning". Hur Lennartssonskan tolkar lagen är väl närmast ofattbart.  
Lagstiftningen är ju annars väldigt klar med att samhällsbyggnadsnämnden måste följa gällande detaljplan och där står idag tydligt att hela Societetsparken utgör parkmark - helt oavsett vad som kan ha funnits där för ett halvsekel sedan - och då måtte väl för höge farao samhällsbyggnadsnämnden ha rätt att säga nej till en byggnation där.  
Samhällsbyggnadsnämnden består av politiker som i flera fall är folkvalda kommunfullmäktigeledamöter och som står med på valsedlar och då har dom alla ett ansvar inför sina väljare (som kommunalrådet så föraktfullt fnyser åt) och behöver inte alls göra som Lisbeth Lennartsson vill.  
Vem tror hon egentligen att hon är som försöker lägga sig i hur en fristående nämnd ska besluta?!  
När liknande övertramp sker på statlig nivå, så kallas det för "ministerstyre" och det är inte tillåtet och brukar leda till att ministern ifråga strax måste "göra en pudel".
Finns det ingen som kan ta Lisbeth Lennartsson i örat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar