Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 augusti 2012

Kuttrasju vid Dovreviken?


Eddie Forsman (m) hade en - som jag tycker - bra motion som kommunfullmäktige tyvärr avslog i går. Den handlade om att försöka slippa ha politiker som kommunala revisorer.
Eddie vill nämligen inte att politiker ska granska sig själva och vill därför inte att politikerna i kommunfullmäktige ska välja politiker som revisorer.  
Där har Eddie faktiskt en poäng. Politikerna är en liten klick i samhället och utgör bara en liten bråkdel av invånarna i en kommun. De står för det mesta varandra ganska nära, oavsett partifärg, och rycker inte gärna undan stolarna för varandra, om jag nu får utveckla saken ett steg längre än Eddie. Med andra ord: dom borstar varandras ryggar, dom går på samma gratismiddagar, dom uppbär diverse arvoden och ersättningar som en ofta fattig kommun får punga ut med. Arvoden som dom själva har bestämt. Dom är verkligen inte lämpade att granska varandra, vilket mer eller mindre är det samma som att granska sig själva!  
Granskningen av hur kommunala beslutsfattande politiker har skött sig bör endast ske av utomstående revisorer. Ska det även finnas "folkligt inslag" i revisionen så ska det vara medborgare som inte alls är politiker!  
Eddie hade stöd av samtliga moderata partikamrater med undantag av sin hustru Ann-Christin Forsman, som röstade för avlag på hans motion!  
Undrar vad Eddie och Ann-Christin pratade om vid kvällsdrinken efter mötet hemma i skrytvillan vid Dovreviken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar