Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 24 augusti 2012

En kula i nacken på massmördaren vore väl det bästa!


Så idag har domen mot den norske massmördaren bakom Utöyamassakern fallit vid Oslo tingrätt.
Tjugoett års fängelse med en minsta tid på tio år. Ja men vad är det? Ska inte sjuttiosju kallblodigt mördade människors liv vara mer värda?
Den norske kuppmakaren och förrädaren Vidkun Qvisling dömdes till arkebusering och avrättades när kriget var slut och Norge åter var fritt.
Är inte den nu dömde massmördarens brott minst lika avskyvärt? Vad finns det för anledning att år efter år - kanske tills han får dö en naturlig död om sisådär sextio år om man p g a förvaringsparagrafen kan hålla kvar honom så länge - hålla honom vid liv och låta honom bo i ett specialbyggt fängelse men sovrum, vardagsrum, träningsrum, egen dusch och toalett, TV, musik, böcker, datorer med internetuppkoppling, fin mat, skydd mot medfångar, specialanlitade "sällskapspersoner" så att han "inte behöver ha det tråkigt och ensamt". Och varför ska man bekosta studier för honom (till vad?), eventuell läkarvård m m?
Hur många hundra miljoner kostar inte allt detta? Pengar som istället rätt använda kunde rädda tusentals liv på olika sätt!
Eller är det meningen att han ska släppas ut igen när han har "blivit snäll" och kanske utbildats till juridikprofessor eller proffsföreläsare på norska statens bekostnad? Man kan ju bara undra.
Vore det inte bättre att snabbt stifta en speciallag mot denna extrema typ av blodigt massvåld, så att det går att snarast möjligt sätta en kula i nacken på massmördaren?! Enligt min mening har han definitivt förverkat rätten att få leva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar