Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 21 augusti 2012

Nya jobb i Böda? Kommunfullmäktige har nu gett kommunledning och samhällsbyggnadsnämnden ett tydligt uppdrag!


Efter drygt ett halvårs utfrysning och karantän har bödapolitikern Bengt Jonsson (s) fått komma in i den socialdemokratiska stugvärmen igen och anses tydligen nu så rumsren att han av partikamraterna tillåts sitta på sin plats i kommunfullmäktige igen. I varje fall nu igår kväll när hans motion om att kommunen ska fösrsöka få ett kommande storfängelse lokaliserat till Böda och därmed skapa många nya arbetstillfällen till Norra Öland.  
På en tidigare motion våren 2010 i samma sak hade Bengt fått avslag men därefter återkommit med en ny motion sommaren 2011 som igår alltså skulle avgöras i kommunfullmäktige och där kommunstyrelsen föreslagit bifall.  
Då Bengt i sin nya motion var lite oklar med vad han ville att kommunfullmäktige skulle besluta och för att saken inte skulle riskera att hamna mellan stolarna, så kopierade vi från Ölandspartiet Bengts motion men lade till en mening där vi förtydligade att kommunfullmälktige skulle besluta att kommunen i ala led - såväl i kommunstyrelsen som i dess arbetsutskott, samhällsbyggnadsnämnden etc. skall arbeta aktivt för att få en kriminalvårdsanstalt till norra Öland.
Den motionen skulle också avgöras igår, men där hade kommunstyrelsen (i vart fall en majoritet av kommunstyrelsen bestående av centerpartister och moderater) föreslagit avslag.  
Kommunfullmäktiga beslutade klokt nog och utan votering att bifalla båda motionerna!  
Ser därmed nu fram emot att kommunledningen nu tar uppdraget på allvar och sätter alla klutar till för att det framtida nya storfängelset för sydöstra Sverige hamnar på lämplig plats i Böda och därmed skapar nya jobb på norra Öland!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar