Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 september 2012

Ägardirektiv för Borgholm Energi


Glädjande nog kan jag även rapportera något positivt i allt det bedrövliga som beslutades på kommunfullmäktigemötet i måndags.  
Det beslutades nämligen att ge Borgholm Energi mer preciserade ägardirektiv som bolaget inte har haft tidigare
Fram till nu har det kommunägda bolaget gjort lite grand hur dom velat, och så har det blivit därefter. Nu ska det förhoppningsvis bli slut med det och kommunen (i det här fallet kommunfullmäktige) kan få lite bättre koll på hur skattepengarna används av Stig Bertilsson, Benny Wennberg och kompani även om dom har stretat emot i det längsta.
Stig Bertilsson och Lisbeth Lennartsson försökte under debattens gång i fullmäktige på olika sätt förhala frågan och få den lagd i långbänk för att slippa det självklara beslutet.
Ja se centerpartister! Inte är dom bra för vår kommun precis. Men den här gången fick dom tji!
Kan vi sedan få det till att Borgholm Energi får hålla fingrarna från sådant som dom inte klarar av så skulle det vara ännu bättre!

1 kommentar:

  1. Det kan vara nästa steg, Per, om de inte följar det nya direktivet.

    SvaraRadera