Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 10 september 2012

Borgö och Lisbeth - Hanssons lakejer!!!


Den som minns minns sitt sextiotal kanske minns ropen skalla: - "Tage och Geijer, Lyndons lakejer!"  
Dom som åsyftades var statsminster Tage Erlander och dåvarende LO-basen Arne Geijer som av många ansågs ha en alltför servil inställning till USA och dess president Lyndon Johnsson som då bedrev ett skoningslöst krig i Vietnam.
Nu skallar väl snart ropen även i Borgholm:  
- "Borgö och Lisbeth, Hanssons lakejer!"
Lisbeth Lennartsson servila inställning till kalmarkrögaren Anders Hansson är vid det här laget väl allom bekant. Och kanske även att Göran Borgö viftar på svansen så fort Anders Hansson finns i närheten.
Lisbeth Lennartsson tycks nu ha satsat hela sin politiska prestige på ett kort och det heter Anders Hansson. Det må nu vara hänt, även om det är olyckligt. Borgholmsborna som vill ha sin park i fred kan därför lugnt rösta bort henne i nästa val.
Men Göran Borgö, han kan inte röstas bort. Han är kommunens tjänsteman och borde som sådan vara neutral. Det visar han sig dock långt ifrån vara. Istället missbrukar han sin ställning som chef för samhällsbyggnadsförvaltningen till att ordna ett PR-jippo för Anders Hansson och hans restaurangplaner i Societetsparken. Det borde han ha hållit sig för god för.
Ett informationsmöte kring dom hansonska planerna innan kommunstyrelsens möte (där dom lovade Hansson att få arrendera i parken) och samhällsbyggnadesnämndens möte (där Hansson fick bygglov i parken), det hade varit okej. Men att hålla informationen efter dessa båda möten, när Hanson fått både löften och bygglov, det är inte okey. Det är istället rena hyckleriet!

Jag avhöll mig ifrån att vara med på jippot i stadshuset i onsdags som dom hade ordnat till krögare Hanssons ära, där han först fick glänsa lite med dukade bord i Societetsparken.
Läste dock i lördagens nummer av Ölandsbladet att "en del tyckte att Societetsparken var en dålig plats att bygga på och undrade om det vore helt omöjligt att bygga i Yttre hamnen som vore en bättre plats" och fick då det oförskämda svaret från Göran Borgö:
  - "Om du skulle vilja bygga en restaurang i Yttre hamnen så får vi titta på det. Men nu vill inte Anders Hansson bygga i Yttre hamnen."

Ske Anders Hanssons vilja, med andra ord. Åtminstone när hans lakej får bestämma. Annars är det inte ovanligt att när vanliga dödliga söker bygglov, så blir de av olika skäl hänvisade att bygga på en annan plats än där de egentligen vill bygga.

Många har nu börjat överklaga det famösa bygglovet i Societetsparken, kunde vi också läsa i tidningen. Jag kommer se till att även kommunstyrelsens löften om markupplåtelse i parken blir föremål för prövning i högre instans och det gör jag redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar