Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 22 september 2012

Lennartssonskan sviker skolorna i söder


Idag var det sannerligen ingen munter läsning i Ölandsbladet. Sparkrav stänger skolan i Runsten, Slutet nära för Runstens skola, så löd rubrikerna. Förutom stängning av Runstens skola föreslås att mellanstadiet i Gärdslösa och att sjätteklassarna i Rälla flyttas till Slottsskolan. 
"- Det är huvudspåret", säger kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (c) och har därmed glömt alla vackra löften från senaste valet. Hur tokig kan människan vara? Begriper hon inte att det vore att rycka undan framtidstron i hela södra kommundelen, att få barnfamiljer att vilja flytta till grannkommunen istället och få dem som tänkt flytta hit att ändra sina planer. Fattar hon inte vad hon är på väg att ställa till med? 
Misstänker att det är hennes viceordförande i kommunstyrelsen, Eddie Forsman (m), som har fått Lennartssonskan att välja detta "huvudspår". Denne Forsman vill nämligen helst lägga ner varenda skola i hela södra kommundelen och inför hotet att Forsman annars kan peta henne från kommunalrådsstolen (genom att ta Ilko Corkovics (s) utsträckta hand), så är hon antagligen beredd till detta steg. 
För att få behålla sin hotade kommunalrådstol fram till nästa val kan Lisbeth Lennartsson säkert offra en skola eller två. Det är så att om Lisbeth Lennartsson lyckas klamra sig fast på kommunalrådsstolen fram till valet 2014 så har hon suttit som kommunalråd i tre valperioder och har då rätt till full kommunalrådspension fram till sin sextiofemårsdag i november 2025! Det lär isåfall inte bli billigt för Borgholms kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar