Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 11 september 2012

Från Kalmarhorisonten


Nyheten om att Johan Persson släpps ur ett fängelse i Adis Abeba i Etiopien måste ha väckt en del uppståndelse, åtminstone bland de kalmariter som inte alltid hänger med i vad som händer i världen. Och det är ju inte alldeles ovanligt att det köpingsviksbördige kommunalrådet i Kalmar väcker uppståndelse ... ! 
Apropå Kalmars kommunalråd Johan Persson (s) så har hans kuttersmycke Malin Petersson (m) fått sluta som oppositionsråd i Kalmar. Frågan är nu vem som ska bli ny moderatledare där istället för henne. Många verkar känna sig kallade, men skulle inte Eddie Forsman kunna flytta dit och ge sig in i leken. Han har ju genom sina jättekommunsdrömmar redan visat att han tycker att Borgholm är för litet för honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar