Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 18 september 2012

Grattis Gårdby!


Igår utsågs Gårdby till Årets Ölandsby (eller är det kanske blivit Årets Ölandssocken man numera ska säga?)
I Gårdby finns något som inte finns i någon annan öländsk socken: Där finns en gammaldags lanthandel kombinerad med café, där finns Anne Wilks och där finns något så speciellt som Eksgården. Dessutom finns där en skola som - trots att den ligger på östra sidan av Öland - nog ingen politiker har yppat funderingar på att lägga ner! Gårdby har också fått utmärkelsen genom att vara "en by där barnfamiljerna trivs".
Själv hade jag på 1970-talet förmånen att få lära känna "halva Gårdby" genom att leda släktforskningskurser där. Kurserna hölls kvällstid i - just det - Gårdby skola!
Så jag säger ett stort Grattis till Gårdby - trots att ni ligger på fel sida av kommungränsen!
Politikerna i Borgholms kommun borde fundera över varför Gårdby nu har fått denna utmärkelse innan dom kommer med fler hotfulla uttalanden beträffande skolorna i Gärdslösa och Runsten som typ att "en av skolorna på östra sidan kommer att få vara kvar"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar