Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 21 september 2012

Triangeldramat i kommunfullmäktige, del IV: Tysta socialdemokrater


Märkligt att det var så tyst från socialdemokratiskt håll i en ödesfråga för utvecklingen av handelslivet i Borgholm och som riskerar att förvandla den idag charmiga småstaden (med en uppsjö av åretruntöppna butiker med rikt urval och god service) till en alltmer ödsligare håla, där stängda butiker med "gråpapper" för fönstren större delen av året dominerar huvudgatan.
Ilko Corkovic som annars brukar vara ganska talför i många frågor hade nu inget att säga. Den ende av socialdemokraterna som alls öppnade munnen under fullmäktigedebaten om Triangeln var Sune Axelsson som ställde frågor till bygnadschefen Göran Borgö om det också skulle gå att få in en "biogaspump" (eller vad han nu kallade det) på Triangeln.
Vid voteringen röstade alla "rödgröna" på att godkänna ett handels- och köpcenter på Triangelnl. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar