Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 21 september 2012

Triangeldramat i kommunfullmäktige, del III: Dålig debatt p g a dålig kommunfullmäktigeordförande


Vilken dålig debattnivå! Dåligt också att ledamöterna behandlas så olika av kommunfullmäktiges ordförande! När oberoende ledmoten Erik Arvidsson (utesluten från moderaterna före valet) under Triangeldebatten gjorde jämförelser för Borgholm med utvecklingen av handeln i Kalmar efter tillkomsten av Ikea-handelsområdet blev han avbruten av kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici (m) avbruten och åthutad at hålla sig till ämnet.
När en annan kommunfullmäktigeledamot, nämligen kommunalrådet Lisbeth Lennartsson började blanda in sina barn i samma debatt, var det ingen Jan Erici som avbröt henne.
Efter att jag under debatten hade kritiserat hennes hyckleri i Triangelfrågan bemötte hon kritiken med att ge hon sig på mig med följande utfall från talarstolen:
"- Det sätt du hanterar mej och mina barn på Internet, det är gränsfall till polisanmälan för trakasserier!"
Det visar att Lisbeth Lennartsson inte hade något bättre att tillföra debatten om Triangeln, men hon begriper förstås inte att har man inget vettigt att säga så bör man hellre hålla tyst. 
PS. Det som Lennartssonskan måste ha åsyftat med sin beskyllning mot mig var förmodligen ett par inlägg på min blogg den, som ni kan se om ni klickar på rubrikerna här:
Det som jag återgett är bara sanningen och jag tycker helt enkelt det är för djävligt att det för kommunalrådet tydligen är angelägnare att försöka "tona ner" en dramatisk trafikolycka mitt på torget, där en äldre person blir påkörd och allvarligt skadad, än att bry sig om hur det har gått för den påkörde. 
Jag tycker också det är för djävligt att man förringat och försökt tysta ner en serie allvarliga brister inom hemtjänsten som en och samma anställd gjort sig skyldig till bara för att vederbörande råkar vara dotter till kommunalrådet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar