Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 17 december 2014

Den "andra" väderkvarnen i ordningen???

I pappersutgåvorna av "Tomsäcken"* kan man idag på Ölandsuppslaget bl a läsa följande om en väderkvarn på mellersta Öland: 
"Förra gången man försökte, blåste det för lite. Men nu har väderkvarnen vid Gråborg fått visa vad den går för. Det gör att den blir Ölands andra kvarn där man kan mala säd." 
Slut på citatet. 
Sanningen är emellertid att när dom var som flest, så fanns det cirka två tusen väderkvarnar på Öland och alla gick dom att att mala säd på! 
I övrigt är det roligt när det blir fart på gamla väderkvarnar igen! 
                                
*) Fotnot: "Tomsäcken" håller här på Öland på att bli ett vedertaget gemensamt namn på kalmartidningarna Barometern och Östra Småland, vars exakt likalydande Ölandssidor tenderar att bli alltmer innehållslösa. På sistone har den numera gemensamma lokalredaktionen vid torget i Borgholm dessutom flyttat till en mindre lokal.
Vill  Du kommentera, klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar