Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 17 december 2014

Olyckligt med skiträdda politiker i socialnämnden

Kanske minns ni ett inlägg som jag skrev i slutet av november som började med:  Sill och nubbe hör julmaten till - så borde även få vara för våra äldre "på hemmet".
Hade varit som ersättare på ett socialnämndsmöte och passat på att där lämna in ett förslag om att kommunen borde bjuda på nubbe till julmaten åt dom äldre på våra äldreboende som så önskar. 
Så här såg det ut: 

Socialchefen Eva Ekman verkade närmast chockad inför tanken att de boende på dessa ställen skulle erbjudas en sådan lyx på julen och ansåg inte att saken behövde behandlas för man hade redan en "policy", men jag stod på mig - och det måste man kunna göra - så det blev att ärendet skulle beredas till nästa sammanträde, och det var idag. 
Och den stundande julen till ära hölls dagens socialnämndssammanträde på Köpingsviks konditori (som var abonnerat av nämnden för detta ändamål) Det råkade sig också att jag skulle få tjänstgöra i nämnden idag under bl a detta ärende. 
Tyvärr blev jag grundligt nedröstad av dom andra i nämnden som lät sig övertygas av att kommunen inte skulle bjuda på alkohol med skattemedel (något som däremot förekommer i andra kommuner, när man vid vissa tillfällen vill skapa lite guldkant för dom gamla på äldreboendena) utan det fick dom gamla stå för själva isåfall. 
Däremot tycktes nämndeledamöterna inte ha det minsta emot att utöver sina frikostiga sammanträdesersättningar av kommunens skattemedel nu också bli bjudna på jultallrikar med kaffe och tårta som avslutning. Och förvaltningscheferna som var med hade heller inget mot att smörja kråset på kommunens bekostnad. 
- Välkomna till bords!
Betalt med skattemedel
Avslutning
Ska bli intressant att se när socialnämndens faktura från Köpingsviks konditori läggs ut på kommunens hemsida. För så kommer väl att ske?  
Vågar slå vad om att den fakturan blir betydligt dyrare än vad det skulle kostat med julsnaps till samtliga dom som så hade önskat på våra äldreboenden.
--------------------------------------------------------------- 
Någon timme senare mötte jag en av nämndeledamöterna i en kassakö i Borgholm. 
" - Det har blivit drag under galoscherna sen du kom med i nämnden" , sa han. 
Det får jag väl ta som en komplimang 
Hade dock hellre velat ha litet stöd i nämnden än beröm från ledamöter efteråt. Så att jag hade sluppit bli nedröstad med 10 - 1 av moderater, socialdemokrater, centerpartister och en vänsterpartist och så att dom gamla på våra äldreboenden fått möjlighet att bli bjudna på snaps till julematen. Men tyvärr är politikerna i nämnden så skiträdda för tjänstemännen så att dom gör precis som tjänstemännen säger. Man kan ju grunna på varför.
Vill Du kommentera, klicka här
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar