Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 3 december 2014

Längre tid för att åka buss från Östra sidan till Kalmar

Fr o m den 14 december kommer det också att ta längre tid för busspendlare från Östra sidan som ska till Kalmar. Med en kvart extra per resa bara för att komma till Färjestaden. 
Bussen på linje 102 som går längs östra landsvägen ska inte längre vika av mot Almérskorsningen och Färjestaden (för fortsatt färd mot Kalmar) vid Norra Möckleby utan ska fr om den 144 december åka först via Gårdby och sen via Hönstorp och Algutsrum för att komma till Färjestaden via Almérskorsningen. Tla om omvägar! 
Sen blir att byta till en annan (!) buss eller färjan Dessi för att komma till Kalmar. Det blir knappast mer kollektivtrafikresande till arbetet om de dagliga resorna ska mer tid än som det är nu!
Lägg därtill att taxorna för att åka buss ska höjas!  Fler lär ta bilen istället!
Vill Du kommentera, klicka här 

2 kommentarer:

  1. Det bor allt folk i Gårdby som vill ha tätare förbindelser...närtrafiken är begränsad.

    Lollo

    SvaraRadera
  2. Hej Lollo!

    Det är inget skäl för att dom från Gärdslösa och Runsten ska behöva åka omvägen över Gårdby för att komma in till Kalmar. Gårdby kan väl få ha en egen busslinje för att komma till Färjestaden och Kalmar.

    SvaraRadera