Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 1 december 2014

Lisbeth Lennartssons självbild efter valet

En dag i förra veckan - när jag satt på bussen blev jag uppringd av Magnus Krusell på Radio Kalmar (som numera kallar sig P4 Kalmar) som tillsammans med sin bisittare Lennart Palm hade bjudit in det av väljarna lyckligen avsatta kommunalrådet Lisbeth Lennartsson till sin studio och haft en lång intervju med henne. Eftersom hon begagnat tillfället till att kasta en del skit på mig ansåg dom att jag borde få möjlighet att bemöta det.   
Så jag fick uppspelat vad hon hade sagt och fick till viss del ge min syn på saken. Dock inte på hennes skildring av innehållet i min blogg, men ni som följer min blogg har för förhoppningsvis en annan uppfattning än Lisbeth i det avseendet.   
I övrigt var det mycket tycka synd om sig själv och tycka synd om Borgholms kommun som förlorat ett så erfaret kommunalråd, att hon "på något sätt var Borgholms kommun" och att väljarna egentligen hade velat ha henne kvar men att oförstående personer hade utdömt henne.   
Vill du lyssna på hela inslaget, där intervjun med Lisbeth dyker upp efter 14 minuter (med allmänt radioflams, nyhetsuppläsning och en del Tomas Ledin) och avslutas med mina kommentarer från bussen (29 minuter in i sändningen), så kan Du klicka här och sen på den översta blå startpilen som dyker upp.   
Får jag tolka det hela rätt är Lisbeth rätt så bitter och känner sig "utmanövrerad" och har svårt att förstå att valvinnarna varken ville ha henne eller centerpartiet i någon ledande position. Vi andra som är lite initierade har lättare att förstå det sistnämnda.    
Om hon nu känner sig "utmanövrerad", så var det exakt vad hon utsatte sin företrädare - dåvarande kommunalrådet Lillebill Grähs i sitt eget parti - för, när Lisbeth gjorde sig till kommunalråd 2002.  
Vill Du kommentera, klicka här!
                                                                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar