Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 5 december 2014

Skickligt att skita i papperskorg som inte finns! KLT har misskött busstationen i Borgholm

Det senaste från det landstingsägda trafikbolaget KLT är nyheten i Kalmartidningarna i morse om att vänthallen på Borgholms busstation ska stängas för gott. Eller Resecenter som KLT så fint har kallat det.  
Orsaken påstås vara att någon skulle ha skitit i en papperskorg. Verkligen skickligt uträttat måste man nog säga, eftersom just papperskorgar är något som har saknats på busstationen. Vänthallen har bestått av mörk skrubb som mestadels har stått låst och för övrigt med noll tillsyn. Inte att undra på att en lokal utan minsta tillsyn förr eller senare blir utsatt för viss vandalisering. 
Och när det nu faktiskt  finns en offentlig - och dessutom avgiftfri - toalett alldeles vid den gamla järnvägssemaforen på Sandgatan bara femtio meter därifrån, varför inte någon hänvisning till den uppsatt på busstationen? Jag bara frågar. 
Sanningen är nog bara den att KLT vill slippa ifrån hyreskostnaden för vänthallen, eftersom stationsbyggnaden är i privat ägo, och därför har sagt upp hyresavtalet. Skyll inte på vandalisering när ni inte har struntat i tillsynen! 
Busstationen i Borgholm är en skamfläck, och jag håller med dom borgholmsbor som tycker att det är pinsamt att detta är det första intryck som möter många resande som för första gången anländer till Borgholm. 
Skräpigt, blåsigt, avsaknad av papperskorgar och det mesta, smutsigt, nedgånget, och en låst vänthall (p g a "vandalisering"). "Resecenter"! Godmorgon!
Vill Du kommentera, klicka här
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar