Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 6 december 2014

Storm i ankdammen. Schabbel på samhällsbyggnadsförvaltning försenar tillstånd

Här i den lokala ankdammen i Borgholm har vågorna under veckan rörts upp till stormböljor av diskussionen kring det nya näringsställe i en f d blomsterbutik vid Storgatan som borgholmskrögarinnan Ann Olsson vill starta. 
Vilda protester har inkommit från Hotell Borgholms ägare Ove Fransson som är oroad för att hans hotellgäster "kan bli störda"! Av en liten restaurang i en lokal runt hörnet i ett annat kvarter (mitt förtydligande)! 
Samme Fransson höll tidigare igång med stort hallaballou  på sitt hotell under många år, något som störde nattsömnen för åtskilliga borgholmsbor på den tiden, vilket påpassliga insändarskribenter inte varit sena att antyda!
Flertalet verkar ställa sig  ställer sig på Ann Olssons sida i den här vendettan mellan stadens krögare. Någon form av nöjesliv måste faktisk få förekomma i staden, annars dör staden bort helt och hållet, menar man och det med all rätt. 
I torsdagens nummer av Ölandsbladet kunde man i en artikel under rubriken "Hur kan man se en restaurang som ett hot" läsa om en tjänsteman på samhällsbyggnadsförvaltningen med synnerligen inskränkt synsätt i frågan.  Och idag har vi kunnat läsa i bladet om hur man från kommunens sida schabblat till hanteringen av tillståndsfrågan genom att fråga grannar i grannfastigheter men glömma bort grannarna i samma hus. Pust! 
Får verkligen hoppas att tillståndet blir klart vid nästa nämndsammanträde! 
För mig är det ganska självklart att vi ska vara tacksamma för att vi faktiskt har ambitiösa kommunmedborgare som trots allt vill etablera verksamheter i vår kommun och som vill hålla livslågan levande i staden. 
Önskar makarna Ann och Ulf Olsson lycka till med den nya restaurangen på Storgatan! 
Vill Du kommentera, klicka här! 
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar