Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 2 december 2014

Lägligt läge att ta tillbaka skolfastigheten i Södvik!

Avloppsproblemen vid den nya förskolan i Södvik som varit hett nyhetsstoff i tidningarna dom senaste dagarna (se t ex Ölandsbladets artikel idag: Avloppsvatten kan stänga förskola) aktualiserar åter frågan om den för kommunen dåliga affären med Kalmarbyggaren P O Persson. Hyresavtalet - som är överklagat - har lyckligtvis inte vunnit laga kraft och därmed kan hela paketet rivas upp om parterna inte är överens.     
Det vore naturligtvis det bästa om kommunen behöll hela fastigheten för eget behov, förutom förskolan exempelvis utlokalisering av kommunal administration som inte prompt behöver ligga i Borgholm samt upplåtelse av byggklar tomtmark till nyinflyttare under villkor att de förblir skrivna i Södvik under minst tio år.    
Låt bara P O Persson häva köpet om han inte går med på kommunens krav att fixa avloppet på egen bekostnad, att stå för alla extrakostnader för förskolan samt att se till att förskolan kan vara kvar i Södvik medan arbetet pågår! 
Vill Du kommentera, klicka här!
                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar