Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 7 december 2014

En sjunde ledarartikel efter maktskiftet i vår kommun








Ingen sandlåda mer hos oss, tack!

En politisk sandlåda av samma typ som vi som strax före valet kunde beskåda här i Borgholm återfinns nu till allmän beskådan mitt i den svenska huvudstaden. 
Att det nu blir ett extraval till riksdagen kan ju vara bra, eftersom det ger folket en ordentlig "ångervecka" till hur dom röstade i riksdagsvalet i september.

Men vad är det för en sandlåda som nu har tagit vid däruppe? Riksdagspolitiker i alla läger börjar träta om vems fel det är att det blivit som det blivit! Sandlådemönstret är alltför tydligt och leder dessvärre till ökat politikerförakt. 
Måtte nu kommunalt engagerade politiker hålla sig för goda för att delta i den pajkastningen och ägna sig helhjärtat åt dom egna kommunala frågorna istället! Här får det räcka med sandlådor!
Dom kommuner som inte låter sig störas av det politiska ståhejet på riksnivå kommer att vinna tidsmässiga fördelar som kan vara nog så viktiga, så nu vill vi inte se Ilko, Marcel och andra gruppledare börja slå varandra i huvudet med Batra, Löfvén och andra rikspolitiska partiledare som tillhyggen! Låt oss ägna oss åt vår kommun istället!
Dock får vi nu inse att dom förhoppningar vi till nyligen hade om öronmärkta tillskott från staten till vår äldreomsorg, dom kan vi bara glömma. Oavsett hur det går i extravalet är dom pengarna inte längre inom nära räckhåll.
Därmed känns det extra bra att vi med det nya styret i Borgholms kommun har tagit det försiktigt på investeringssidan och bromsat upp när det gäller Ekbacka. Investeringsmedel lär nu få växlas över till drift av äldreomsorgen istället. 
Allt talar i dagsläget för att snabbt aktualisera en försäljning av Ekbacka för bostadsändamål!
Vi har andra investeringsbehov så att det räcker mer än väl!

Du kan kommentera den här ledarartikeln om Du klickar här! 
Vill Du läsa fler av mina ledarartiklar, klicka här!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar