onsdag 2 maj 2018

Den avsatte landshövdingen gjorde knappast någon succé på Borgholms slott på Valborgsmässsoaftonen

Och hur gick då för den avsatte landshövdingen och hans tal på Valborgsmässoaftonen? Han som på goda grunder kan misstänkas vara själva orsaken till att hela valborgsfirandet regnade bort den kvällen - eftersom Vår herre torde ha lite svårt för hycklare. 
Trots att det vare sig kunde tändas något majbål uppe vid Slottet i det hällande regnet och ej heller avskjutas något fyrverkeri, så ville den avsatte Stefan Carlsson i alla fall hålla sitt tal  - dock inte utomhus som det var tänkt inför en stor folkskara - utan det fick bli inomhus under tak i Slottets så kallade "Drabantsal". 
Enligt ett åsyna ögonvittne inskränkte sig publiken till ett tjugotal personer, huvudsakligen bestående av kören som kommit för att sjunga men som överraskats av ösregnet, samt några närstående till körmedlemmar. 
Enligt vittnet var det bara alldeles i början som den inbjudne vårtalaren höll sig till ämnet - d v s Våren - utan sedan kom det att handla väldigt mycket om kommunsammanslagning samt om hans egen förträfflighet som landshövding och "nyttan" med att riva ner dom öländska stengärdsgårdarna. 
Sicket jäkla "vårtal" dom tjugo åhörarna fick sig till livs! Knappast någon succé kan kanske man förstå. Kanske dock att Vår herre fick sig ett gott skratt till sist när kvällen var slut. 
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar