torsdag 31 maj 2018

Politiker på safari

I förra veckan var våra politiker ute på safari. Inte på Kenyas savanner eller något annat exotiskt resmål utan här hemma i den öländska verkligheten, företagarnas verklighet. Säkert nog så exotiskt och främmande för många av politikerna.
- Är det bara för att det är valår? 
Undrade en mina bekanta i företagsvärlden, efter att han för en tid sedan av en tjänsteman blivit tillfrågad om politikerna fick komma på besök. 
Och så är det nog. Politikerna vill plötsligt visa sig upp sig och låtsas vara intresserade av sådant som annars inte intresserar dem så mycket. För dom har ju annars haft lång tid att visa sitt intresse tidigare.
På måndagen morse samlades åtta politiker* och lika många höga tjänstemän (för politikerna behövde ju lite assistens på färden) på trappan framför stadshuset för att fotograferas inför sin djärva expedition över de öländska vidderna, där de bl a skulle besöka ett konstgalleri, en arlabonde, ett tryckeri, en fiskbutik, en rällapaviljong, en f d kommunägd campingplats, ett ullcentrum, en byggarbetsplats, två byggerier, en vingård och en lustgård.

Inför avfärd. Foto från Borgholms kommuns facebook- och hemsida
I fyra bilar gav de sig iväg på sin äventyrliga färd och kom förhoppningsvis hem rika på upplevelser och erfarenheter.
Borgholmspolitikernas safari uppmärksammad i Kalmarpressen
Det gick nog åt många timarvoden och bilersättningar för Borgholms kommun den dagen. Fast billigare för kommunen än om dom i studiesyfte skulle ha slagit på stort och åkt till Kenya på safari. Vilket dock kanske inte är så troligt att herrar och eventuella damer politiker dristar sig till så här några månader före ett val :-)
*) Fotnot: Politikerna var Inger Sundbom (S) och resten gubbar: Andreas Persson (S), Sune Axelsson (S), Ilko Corkovic (S), Stig Bertilsson (C). Jan Erici (M), Marcel van Luinj (M) och Lennart Bohlin (Dåtid Öland)
Kommentarer
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

2 kommentarer:

 1. Jodå, nog vankas det valfläsk överallt i vårt avlånga land, det lovas och det lovas, precis som när S inför förra valet lovade att inte höga skatten på drivmedel......de har höjt fyra gånger på lika många år.....är det förresten samme Bertilsson som jag döpte min andra tupp efter när jag bodde på Hörlösa? Vilken tur att Borgholms Kommuns innevånare har dig Per.....Kram från Ewa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ewa!
   Kan mycket väl tänka mig att din tupp fick namn efter samme Stig Bertilsson, vars kommunalrådsperiod (1991-1994) kan karakteriseras av att kommunalrådet stod och sprätte på dyngbacken. Överdelen av hans huvud syns i bildens mitt ovanför Ilko Corkovic som dominerar den noga arrangerade bilden. Känns den Bertilssonska uppsynen igen?
   Apropå det här med löften inför valet:
   Vårt nuvarande kommunalråd Ilko (S) lovar att han ska stanna i Borgholm, men har står likväl med på sossarnas valsedlar till riksdagsvalet i höst, så vi får väl se vad som händer.
   Kram tillbaka

   Radera