ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

torsdag 24 maj 2018

Nej tack till vattvälling åt våra äldre!

Vid kommunfullmäktiges möte i måndags hölls den sista Allmänpolitiska debatten före valet. 
Dom stora partierna socialdemokraterna, centern och moderaterna tillsammans med Dåtid Öland och kristdemokraterna har kommit överens om att hålla borta äldreomsorgsfrågorna i vår kommun borta från debatten före valet genom att vara så fräcka att dom låtsas att dom håller på att fixa att vi får Sveriges bästa äldreomsorg (!) bara dom får tid på sig till efter valet att förklara hur detta ska ske. 
Därför bestämde jag mig att ägna hela mitt tilldelade inledningsanförande på sju minuter åt just äldreomsorgen och såg också till att vara snabbast med att begära ordet så att jag fick tala först. Och passade naturligtvis också på att avkräva besked från partierna i fullmäktigeberedningen som försöker sopa äldreomsorgsfrågorna under mattan.
Men jag blev på det stora hela bemött med tystnad så frågorna finns kvar och kommer så att göra ända fram till valdagen om så behövs. Och vi är alltfler kommunmedborgare som börjar fråga om detta. 
Jag har ju av lättbegripliga skäl inte fått vara med i den där fullmäktigeberedningen som ska "skapa Sveriges bästa äldreomsorg" i vår kommun och vet egentligen inget av vad dom pysslat med vid sina interna möten, men en som borde vara bättre insatt är Carl Malgerud (M) som sitter som ersättare i beredningen och dessutom är ordförande i BEAB (som har hand om maten till äldreboendena) och honom klack ur att "vi ska behålla omsorgen på den nivå vi har och "helst (min understrykning) utveckla den ännu mer". Hör här! Dessutom avslöjade han lite senare att "pågår väldigt mycket besparingar i omsorgen och att han hör från Ekbacka att "brukarna får välja på mjölk och vatten och skinka och ost och så där". Vad, är det sant!? Ska dom bara få ha ett slags pålägg på sina smörgåsar!? Vad blir nästa? Vattvälling som huvudmål? Nej tack!!! 
Samtidigt kan vi se hur Kommunfullmäktige Heliga Smörgåsar (KHS) i kaffepausen ser ut. Som t ex nu i måndags:

Till höger ostmörgåsar med dubbelt lager ost, gurka och paprika i två färger
Bara att ta för sig ...
... av båda sorterna KHS
Och så kakor förstås
Inte bara ost eller skinka där inte! Och inte vatten eller mjölk.
I övrigt ägnade kommunalrådet Ilko Corkovic (S) och hans antagonist Marcel van Luijn (M) som vanligt sin mesta tid åt att framhålla hur bra respektive dåligt allt förhållit sig under denna mandatperiod och hur mycket värre det varit under den förre respektive hur mycket bra som var moderaternas förtjänst. Samma dj-kla trista käbbel som herrarna Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) ägnar sig i TV-debatterna och som gör att en del stänger av TV;n och säger att det är lika bra att ge f-n i att rösta.
Utöver äldreomsorgen försökte jag ta upp den framtida Åkerboskolan under den allmänna debatten och fick åter bekräftat från Marcel att han inte tycker att kommunmedborgarna på norra Öland har med den saken att göra. Ilko lämnade inte heller besked om något allmänt öppet möte i Löttorp om skolan, så det kan nog bli tufft på nästa kommunstyrelsemöte när frågan kommer upp igen.
Hela den allmänpolitiska debatten kan du höra HÄR - från inledning till sista ordet - som även det blev mitt! 
Foto: Per Lublin
Relaterade inlägg: 
"Sveriges värsta politikerbluff" istället för "Sveriges  bästa äldreomsorg"! Ett klart svek mot väljarna som får vänta på besked till EFTER valet, så förb-nnat dåligt! - tisdag 17 april 2018 
Fiasko för "Sveriges bästa äldreomsorg i Borgholms kommun - lät ju också för att kunna vara sant! - torsdag 5 april 2018 
Riktigt roligt på kommunalt möte i Runsten - lördag 3 mars 
Möte i Rälla om att få Sveriges bästa äldreomsorg. Betydligt bättre än mötet i Borgholm -  torsdag 1 mars 2018 
Dialog i plast - och en annan sorts dialog som kunde göras bättre! - torsdag 22 februari 
Julklappar under trettonhelgen - söndag 7 januari 2018 
                      
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 
                              

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar