ÖNSKAR ER ALLA EN FIN SOMMAR - MED NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

ÖNSKAR ER ALLA EN FIN  SOMMAR  -  MED  NATTLIGA HÄRLIGA LIVGIVANDE REGN!!!

fredag 11 maj 2018

ÖLAND SPIRAR högtidligen invigt med utdelning av gröna påsar!

Och så i går eftermiddag blev årets variant av Öland spirar högtidligen invigt - denna gång i Böda - som utsetts till "Årets Ölandsby". 
Det tilldrog sig vid hembygdsgården norr om kyrkan och började med tut i näverlur, varefter "Rot-Mossa" - egentligen Kristina Katarina Olsdotter - och Amanda Carlsson - (gestaltade av Kerstin Bohlin och Helena Stegert) steg upp på scenen och berättade om sina liv i bygden på 1800-talet och tidigt 1900-tal. Lite av det kan ni höra om ni klickar HÄR! 
Sen var det dag för hembygdsföreningens sekreterare Kerstin Svensson att hålla invigningstalet och förklara Öland spirar invigt.
Kerstin Svensson med invigningstalet
I övrigt var det öppet hus i såväl Gula stugan, där Amanda Carlsson en gång i tiden huserade och drev en liten servering med karamellförsäljning och Rot-Mossas ditflyttade stuga.
Rot-Mossas stuga med Gula stugan i bakgrunden
Nu var det istället hembygdsföreningen som sålde kaffe med tilltugg i trädgården, där det också gick att köpa plantor och örter m m, beskåda en trampdressin från Böda Skogsjärnväg, möta ett kommunalråd på röstvärvning samt träffa åtta företrädare för Borgholm Energi AB (BEAB) - fem anställda och tre styrelseledamöter - som kunde förklara de gröna påsarnas förträfflighet, ni vet de där som man kan lägga matavfall i. Dom hade tagit med sig en himla massa kartonger, med vardera 25 rullar om 40 gröna påsar. Och innehållet i en hel kartong lyckades dom tillsammans  faktiskt dela ut. Energiskt jobbat! 
Energiskt utdelande av rullar med gröna påsar med halva ditresta styrkan i full aktion
Kunde kanske varit bättre om BEAB istället lagt sin energi på att kolla upp vad som händer med dom gröna påsarna efter att dom ihopknutna med matavfall i åkt iväg med sopbilen. Men det får vi väl hoppas att dom i all sin efterklokhet gör nu.
Åk nu runt och njut av Öland spirar - med eller utan gröna påsar! 
Foto: Per Lublin
Kommentarer
 Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar