tisdag 29 maj 2018

Slaget om Åkerboskolan idag kl 10

Idag är det risk att det blir rena lotteriet hur det ska bli med Åkerboskolans framtid när kommunstyrelsen har avgörandet i sin hand och som vanligt handlar det väldigt mycket om prestige mellan olika stridstuppar av olika färg fast det borde handla om norra Ölands framtid - för det är det som det i själva verket faktiskt handlar om! 
En ledamot mer eller mindre på ena eller andra sidan kan få avgörande betydelse och man undrar: Är det verkligen så här det ska vara i en så viktig fråga?
Det är väl ändå inte demokrati att ett knappt dussin personer med motstridiga åsikter med slumpmässig utgång ska få bestämma inriktningen av ett beslut som berör hela norra Ölands framtid. Och detta utan att man ens tillfrågat kommunmedborgarna på norra Öland hur dom vill ha det!!!
Spektaklet går att se i direktsändning idag med början kl 10 och först får vi höra en "expert" som kommunalrådet Ilko Corkovic (S) kommit dragande med, nämligen Mikael Gustafsson från ingenjörsfirman med samma namn i Kalmar. Sen lär det väl braka loss en stund och sen får vi se var det landat när dimman skingrats.
HÄR är länken som du då kan klicka på för att hänga med! 
Kommentarer 
Relaterade inlägg:
Respektlöst hanterat kommunstyrelsemöte med misslyckat kuppförsök kring Åkerboskolan - torsdag 26 april 2018
Vill du se mina senaste inlägg, klicka HÄR! 

2 kommentarer:

 1. Hej Per!

  Jag var med om en olycka för en tid sedan. Min bästa vän omkom i en drunknings olycka och där fanns det inga livbojar så vi kunde inte hjälpa hen. Jag var ute och gick längs med Köpingsviks viken igår och då tänkte jag just på det att det finns inte mycket livbojar här på sommar vilket det ska vara när det är högsäsong och det ska vara också bra skyltning. Jag hoppas du kan hålla med mig om att det ska finnas det på en strand så det inte händer det ofattbara. Var ställer jag den här frågan om att köpa in och sätta upp dem på stranden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och förlåt mitt sena svar!

   Vilken fruktansvärd upplevelse för dig, det som du varit med om!

   Du kan skriva ett medborgarförslag och få det behandlat av kommunens beslutsfattare om du så vill. Det förutsätter dock att du inte då är anonym och att du är mantalsskriven kommunmedborgare i vår kommun, vilket jag naturligtvis hoppas att du är. Var isåfall gärna tydlig med vad du föreslår!

   Det här är en rättighet som alla kommunmedborgare har. Än så länge - ska jag vill tillägga - för det finns en hel del politiker som vill ta bort och inskränka på den rätten.

   Visst håller jag med dig om att det ska finnas livbojar vid badstränder - liksom i hamnar.

   När jag var barn fanns det livbojar vid det på den tiden väldigt fina badet i Köpingsvik där man badade i stort sett varje dag på sommaren. Både vid strandkanten och längst ut på den låmga bryggan om jag minns rätt. Slapp dock vara med om att de behövde användas, men det var bra att dom fanns där.

   Hälsningar
   Per L

   Radera