Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 15 november 2020

Det här med att kunna förlora

Apropå det här med amerikanske presidenten Donald Trumps agerande efter sin valförlust nyligen, så är det lätt att osökt tänka på dåvarande kommunalrådet Stig Bertilsson (C) som närmast fick bäras ut från kommunalrådsrummet i Borgholms stadshus efter centerns valförlust 1994. 

Eller på det något senare kommunalrådet Lisbeth Lennartsson (C) som med näbbar och klor förgäves försökte hålla sig kvar som kommunalråd efter sin värsta valförlust 2014.
Så här såg det ut i tecknarens ögon redan efter hennes första valförlust 2010:    
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFdvmDrUYvD0DqlvPbrrO6PAVje9mIL8MqmU5pRDJ0L0deYS6AcDalPLUrG6K_mIttOETX75m1rp4Vg9A00OcHHTZ7wCq3QLAkXV80A2RsePVCQecyApAaajdbRhAx_bO-t8uX-JOAido/s1600/lisbeth+barnunge.jpg

Och hur ska det bli med nuvarande kommunalrådet Ilko Corkovic (S) efter valet 2022.
Trump Tower

Även den störste kan förlora när väljarna får säga sitt! Det kan vara svårare att vara god förlorare.

Teckning: Per Lublin

Foto: Wikipedia


Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka"  R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar