Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 18 november 2020

Mörker i kommunen

Apropå gatlampor, så ligger det för närvarande en något missvisande bild föreställande en ovanligt upplyst Ölandsby som illustration till medborgarnas trygghet på kommunens hemsida. 

Missvisande och ovanligt
I själva verket är det ganska sparsamt med belysning såväl i på skumma gator i staden som ute i byarna.  
Hade igår som "godmorgonbild" här i bloggen ett foto från en genomfartsgata i en by nära staden, nämligen Kolstad, och där var det kolmörkt. Medan dagens "godmorgonbild" föreställde Stadshuset - som väl behövde väckas - och där var det däremot full belysning. Båda bilderna var tagna några minuter för sju varsin morgon.

Kolmörkt i Kolstad

Allt ljus ska det tydligen vara på kommunpolitikernas högborg, Stadshuset i Borgholm. Ganska i onödan när det förutom fasadbelysningen lyser i hela huset fast det inte finns en kotte där och inte heller utanför så dags.

Allt ljus på politikernas högborg

Det är med andra ord mycket som kan ändras och göras bättre när det gäller medborgarnas trygghet i det mörker som råder här och var i vår kommun.
Dock är det ju bättre hos oss än i grannkommunen i söder där makthavarna medvetet fått för sig att släcka ner ute i byarna.



Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka"  R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar