Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 5 november 2020

Senaste om coronaläget i vår kommun:

 

   

 

Sedan två nya fall (vet ej närmare var) tillstötte igår, så har nu totalt 50 personer i vår kommun blivit smittade med covid-19 sedan sjukdomen kom till Öland i våras. 
Länge under sommaren låg den siffran på 33, men nu har vi fått 17 nya fall (!) under dom senaste veckorna, så smittan sprider sig snabbt i vår kommun.
Och nu på förmiddagen har det varit gruppledarträff - för första gången på över fem månader och för första gången med alla med på distans. 
Varvid framkom att man fortsättningsvis ska satsa mer på digitala möten. Samt höll kommunalrådet Ilko Corkovic (S) med om att det inte var bra med alla dessa företagsbesök och invigningar under coronatider och lovade att den invigning Lindbytvätten som han lovat att vara med på imorgon  skulle vara den sista och att han bara skulle vara där några minuter. Vi kom också fram till att företagsbesöken som Ilko m fl ägnat sig flitigt åt fortsättningsvis skulle ersättas med telefonsamtal. Enligt uppgift ska det nu finnas gott om munskydd i kommunens förråd och man får hoppas att dessa nu ska komma till bättre användning. 
Det är viktigt att kommunens företrädare inte gör som tidigare utan nu visar att dom tar situationen på allvar genom att agera som föredömen.
Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka  HÄR! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar