Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 10 november 2020

Nu har även Kalmar län fått lokala allmänna råd utfärdade!

Idag vid presskonferensen klockan två meddelade Folkhälsomyndigheten att även Kalmar län nu har fått lokala skärpta allmänna råd utfärdade från myndigheten, vårt län hamnat i specialläge precis som Uppsala län gjorde för tre veckor sedan. Och som därefter hände med en rad andra län. Eller regioner dom de numera också kallas. Nu är således även vi där. 

För vår del i Kalmar län betyder det bland annat att vi inte ska umgås med andra människor än dom som vi bor tillsammans med. Vilket torde innebära att vårt nästa kommunfullmäktigemöte får hållas helt på distans med samtliga ledamöter sittande hemma vid sina ”paddor” eller ”plattor” - eller vad vi nu kallar dom platta tingestar som alla vi ledamöter blivit försedda med för att kunna läsa handlingar och kommunicera med varandra på distans. 

Vi i Ölandspartiets   fullmäktigegrupp har för övrigt klargjort så sent som i förmiddags att på grund av den ökade smittspridningen för covid-19 så kommer ingen av oss att deltaga i några kommunala sammanträden annat än om vi kan deltaga på distans. Så där ligger vi faktiskt väldigt rätt i tiden.

HÄR kan du själv lyssna på dagens pressträff med Folkhälsomyndigheten med flera myndigheter där beslutet om Kalmar län presenteras. I ett Youtubeinslag som börjar med ett par minuter med något tjatig musik.

Kommentarer

Vill du se mina senaste inlägg, ”klicka"  R!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar