Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 4 april 2012

Dyrt för självklarheter


Konsulter kan vara duktiga på att sko sig på allmänna medel. De kan t.ex. för feta utredningsarvoden komma fram till självklara slutsatser som att det för de flesta människor upplevssom  mer positivt att vara frisk och rik än att vara sjuk och fattig. 
Och för den slags konklusioner betalas det massor ur kommunkassor land och strand runt!

Nu får kommuninvånarna i Borgholms kommun betala ungefär en halv miljon kronor för att få reda på att den öländska naturen är det som lockar flest personer (i varje fall av tillfrågade 1000 tyskar. 1000 danskar och 800 svenskar)  att såväl vilja komma hit som turist, som att vilja bosätta sig på Öland. Något som vi väl de allra flesta här på Öland redan har förstått och som till och med en normalbegåvad öländsk centerpolitiker kan räkna ut med arslet!

Det hela är en del i ett projekt som bekostas av bland annat Borgholms kommun i direkta pengar, Ölands kommunalförbund (där hälften av pengarna kommer från Borgholms kommun), Kalmar läns regionförbund samt fan och hans mormor, och som lagts ut på ett konsultföretag att genomföra.

Guld för konsulterna, men är det värt pengarna för Dig?  
Det finns enligt min mening viktigare saker för att använda vår begränsade kommunkassa till än att lägga pengar på att få reda på sånt som vi redan har förstått. 
Trots detta har vi en kommunledning som inte verkar förstå innebörden i det självklara i att det är den öländska naturen som först och främst lockar inflyttare att vilja bo i vår kommun. För hur kan dom annars gå med på exploateringsplaner i Rällaskogen? Eller har det lovats för mycket på ett spa-hotell i Åre? Mot dumhet och korrupthet hjälper inga kunskaper, hur mycket de än kostar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar