Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 2 april 2012

Aprilskämt av olika slag

Inte tillhör väl Du dem som lättvindigt lät sig luras april igår? Du som läser min blogg är förmodlig en klok och förståndig person som inte går på vad som helst. Så Du begav Dig nog inte inte till Borgholms hamn igår bara för att se att Lantmännens silo inte sprängdes i luften.

Hur många som begav sig dit för att titta på det förväntade skådespelet vet jag inte, men nog tyckte jag att det var lite mer trafik ner till hamnen än en vanlig söndag vid denna årstid, när jag försökte mig på en liten kontroll mitt på dagen igår. Kanske var det fler som var där för att kolla om andra gick på mitt lilla aprilskämt.

Samma succé var det definitivt inte som när en norrlandstidning för väldigt många år sen skapade långa köer den första april utanför en byggnad i Luleå där - enligt tidningen - tullen skulle realisera ut beslagtagen sprit. Dagen efter kunde tidningen visa upp ett flygfoto där man såg kön som sträckte sig ett halvt varv runt kvarteret. Eller som den gången på sextiotalet när legenden Kjell Stensson fick halva svenska folket att klippa sönder nylonstrumpor och spänna fast över TV-rutan för att kunna se färgtelevision. 
Nu för tiden är nog folk mer på sin vakt den första april, så inte tror jag heller att det var så många som gick på Östrans aprilskämt på sin nätupplaga igår med de vikbara vindkraftsverken som kunde fällas ner som en flaggstång och ligga nerfällda under turistsäsongen för att inte störa synintrycket när turistande tyskar ville se Stora Alvaret (klicka här för att se!,) eller provkörningarna med snabbtåg på den i hemlighet återuppbyggda järnvägen mellan Kastlösa och Kråketorp (klicka här för att se!). 
Det var nog heller inte många som gick på Ölandsbladets aprilskämt om ett Mount Rushmore i stenbrottet i Degerhamn (klicka här för att se själv!).

Själv fick jag i söndags morse via mejl från Stefan Olof Lundgren en sensationell nyhet som han har spritt ut och  som hamnat på Rällaskogens Vänners hemsida (klicka här)

Så här löd nyheten:

Starka aspiranter till ordförandeposten hos Rällaskogens Vänner
I dagens e-post befann sig tre nya ansökningar till ordförandeposten hos Rällaskogens Vänner. Tre kända namn (som måste förbli hemliga) ur politiken, turistnäringen, samt en hög tjänsteman, har anmält sitt stora intresse. Alla tre har stor lokalkännedom och de bästa kontakter med alla inblandade parter. Deras stora engagemang mot blåbär, naturvård och Ölands utveckling är väl dokumenterade. Samstämmigt betonar de att det skall bli spännande och roligt att pröva på något nytt och avvisar bestämt något samband med de turbulenser som ömsesidigt genomlides på deras nuvarande arbetsställen.

Valberedningen hos Rällaskogens Vänner har erhållit ett attraktivt anbud från ett nordligt turisthotell att förlägga de avgörande förhandlingarna om ordförandeposten på deras anläggning. De garanteras hög diskretion för att i välslutna rum kunna clubba igenom rätt beslut.

Rällaskogens Vänner och Rälla tycks kunna se fram emot en strålande framtid under en ny kraftfull ledning.

PS. Naturligtvis kommer vi att följa den demokratiska processen med samråd och utställning. Efter valberedningens beslut kommer kandidaten att framträda och presentera sin vision. Det är en lång process och Ni har alla möjligheter att påverka!
Skickade strax efter ett svarsmejl:  
Tack för ett gott aprilskämt, Stefan!
Är det månne Lisbeth Lennartsson, Magnus Lagerlöf och Göran Borgö som är de starka kandidaterna till ordförandeposten i RV? Vi får se vad som händer i Åre. Jag håller på Lisbeth.
Hälsningar
Per
Önskar alla mina läsare en härlig månad april! 

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar