Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 4 april 2012

Köpa skottkärror för pengarna?


Citerar en tidningsinsändare i landsbladet från igår under rubriken "Borgholm mot undergång?" där Kjell Wilhelm Ericson bl a skriver:
"För ett tag sen fick vi veta att kommunen köpt in tio el-cyklar och tidigare ett antal ipads. Det är lite svårt för en enkel person att förstå logiken i dessa lyxinköp, samtidigt som man måste vidta stora besparingar. Nästa stora investering skattebetalarna måste ta - är skottkärror, så att vi kan förpassa kommunledningen dit de hör hemma."
Vill förtydliga med att i en av kommunens nämnder har man köpt in ett antal ipads (eller surfplattor som det kallas på svenska)och delat ut bland ledamöterna så att varje ledamot nu har en sådan att leka med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar