Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 28 april 2012

Eddie Forsman i guldsits är nu den som styr i Borgholms kommun


Eddie Forsman må uppfattas som en tokstolle i mångt och men han är slug i politiken när det gäller att få som han vill. Efter att han gått ut och hotat med att han och hans moderater ställer sig utanför den styrande Alliansen, så har han lyckats skrämma skiten ur alla makthavande centerpartister i Borgholms kommun. Dessa är väl medvetna om att ifall moderaterna i Borgholm gör gemensam sak med socialdemokraterna - som nyligen har skett i en del andra kommuner - så kan dom snabbt förpassa centerpartisterna bort från såväl kommunalrådsposten som alla övriga ordförandeposter i kommunen. Spekulationer i detta ämne har inte saknats i lokalpressen efter det forsmanska utspelet nyligen, och socialdemokraternas Ilko Corkovic var inte sen att påpeka att man hade samsyn med moderaterna om ekonomin i kommunen. Skulle Lisbeth Lennartsson, Stig Bertilsson m fl centerpartister nu få gå mitt under pågående mandatperiod?
Med viss spänning hade man sett fram emot hur det skulle gå på kommunfullmäktigemötet i måndags när Ilkos motion om att lägga ner det ineffektiva Ölands Näringslivskontor skulle avgöras. När motionen bereddes i kommunstyrelsen hade samtliga partier utom centern gått på Ilkos linje, så kommunstyrelsens förslag hade därför blivit att motionen skull bifallas. Ett stort prestigenederlag tornade upp sig för Lisbeth Lennartsson som hela tiden försvarat Anders Nyholm och det gemensamma näringslivskontoret. Ett prestigenederlag för centerpartiet där moderaterna och socialdemokraterna skulle stå enade mot centern!
Men precis när ärendet kom upp på dagordningen förklarade Eddie Forsman att moderaterna nu skulle rösta för ett avslag på motionen och därmed hade Lisbeth Lennartsson och centern räddats från ett svårt nederlag. Men vilket pris har Lisbeth Lennartsson fått betala? Vad har centerledningen nu i hemlighet gått med på? Vi vet ju att Eddie Forsman helst vill lägga ner alla skolor i kommunen utom Slottsskolan och Viktoriaskolan i Borgholm och skolan i Köpingsvik, så vilka av dom andra skolorna har Lisbeth nu lovat Eddie att lägga ner? Och vilka mer forsmanska sparåtgärder är att vänta för att i stället lägga kommunens pengar på konsultarvoden, storslagna cykelvägsprojekt och rena luftslott som en stor mässhall i Borgholm som Eddie vurmar för?
Lisbeth Lennartsson må kallas kommunalråd, hålla tal vid invigningar och fara runt och glänsa vid diverse arrangemang runt om i kommunen, men nu är det Eddie Forsman som i själva verket styr i Borgholms kommun!
Oroväckande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar