Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 11 april 2012

Oro för äldreomsorgen i vår kommun


Kan inte låta bli att citera en notis ur senaste numret av Grönköpings Veckoblad:
MED ANL. AV
uppgiften i lokalupplagan att en avsvimmad patient kvarlämnats vid TV:n i flera timmar säger föreståndaren för åldringshemmet Haltero, som hör till vårdkoncernen Commandora Care, att det ibland kan vara nog så svårt att avgöra huruvida en åldring är medvetslös.
-Vissa televisionsprogram är av den arten att det inte utan läkarundersökning är möjligt att bedöma, huruvida den TV-tittande åldringen är medvetslös, eller om den gamle bara är synnerligen djupt ointresserad.
Med de besparingskrav som Borgholms kommunledning försöker lägga på äldreomsorgen så är det väl risk att våra äldre på särskilda boenden (ålderdomshemmen) hamnar i motsvarande situation, d v s att kvarlämnas i flera timmar framför TV:n även om dom skulle vara "synnerligen djupt ointresserade" av det som visas. Då vill f-n vara gammal och vårdberoende i Borgholms kommun!

Får Eddie Forsman (m) det inflytande som han gärna vill ha, så har väl kommunen dessutom snart överlåtit ansvaret för äldreomsorgen till "vårdkoncernen Commandora Care" eller något liknande.
Det finns viss anledning till oro! I Ölandspartiets valmanifest säger vi:
JA till ökade satsningar på äldreomsorgen. Det ska kännas tryggt att bli gammal i Borgholms kommun.
Det står vi naturligtvis helhjärtat för. Men tyvärr har vi inte så mycket att säga till om som det skulle behövas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar