Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 27 april 2012

Girighetens ansikte. Eller ansikten?


Så har girigheten fått ett ansikte även bland öländska - eller åtminstone f d öländska - politiker. Det är tidningen Östran som har nosat upp och presenterat hur Johnny Petersson - vänsterpartisten från Färjestaden som i många Herrans år profiterat på landstinget - och nu efter lämnade uppdrag uppbär en politikerpension på trettioett tusen femhundranittiosju kronor (31.597:-) i månaden!!! Fram till sextiofemårsdagen som inträder först om tjugoett år!!! Karlen är född i april 1968 och kan alltså snylta på våra landstingspengar fram till april år 2033!!! Och han verkar inte heller skämmas för det!
Klicka här och läs Östrans avslöjande!
Jag har alltid tyckt att Johnny Petersson varit en synnerligen osympatiskt person så länge jag kan minnas honom. Ingenting av det som jag har hört om honom från hans partikamrater är heller positivt. Jag kommer också ihåg hur han i landstinget motarbetade att Borgholm skulle återfå sin röntgen när detta var högaktuellt.
Medan det skärs ned på den service som ölänningarna betalar med landstingsskatten och t ex Löttorpsambulansen utsätts för besparingar, så ska nu alltså tio miljoner av dessa pengar istället gå till förtidspension åt en fullt frisk person som kan arbeta och redan har sitt på det torra! Häpnadsväckande och oförsvarbart!
Det här systemet med särskilda politikerpensioner för politiker som av någon anledning slutar innan dom fyllt sextiofem år är horribelt! Varför gäller inte "arbetslinjen" där?! Andra som blivit friställda får så snällt gå till arbetsförmedlingen, annars återstår bara försäljning av hus och hem och att knacka på hos socialen.
Många politiker slutar dessutom - som i Johnny Peterssons fall - fullt frivilligt för att leva gott på politikerpensionen fram till sextiofemårsdagen. Vid sidan kan dom ha lukrativa extraknäck där lönen istället sätts in på fruns konto - eller som inkomst i eget bolag - för att inte politikerpensionen ska påverkas.
Om två och ett halvt år har Lisbeth Lennartsson - om hon lyckas hålla sig kvar till dess och reglerna dessförinnan inte har ändrats - varit kommunalråd i tre perioder och kan då sluta och istället leva på full politikerpension fram till sin sextiofemårsdag i november år 2025. Är det någon som tror att Lisbeth Lennartsson efter att fått sluta som kommunalråd då väljer att återgå till sin tjänst som undersköterska istället för att utnyttja politikerpensionen fullt ut?!
Ändra reglerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar