Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 20 april 2012

Janne Erici Show


På måndag kväll är det dags igen för Jan Ericis sedvanliga show i Borgholms stadshus. Den stora frågan som dom som tittar på webbsändningarna från detta månatliga spektakel ställer sig är förmodligen: Är karlen verkligen så töntig eller spelar han bara? Han leder sammanträdena med samma skicklighet eller oskicklighet som filmhjältarna Helan och Halvan visar när dom skall bära ett piano genom trapporna i ett höghus. Om det inte handlade om beslut med många gånger allvarliga konsekvenser, så kunde ju det hela vara riktigt roligt, en festlig parodi på sammanträden.

På tapeten på måndag kväll står att godkänna politikernas diverse förehavanden under förra året, d v s bevilja dom ansvarsfrihet. För bl a bortslarvade tjugo miljoner!

Dessutom ska också några motioner avgöras, däribland Eddie Forsmans med fleras om att ta tillbaka verksamheter från Borgholm Energi, Ilko Corkovics om att lägga ner Ölands Näringslivskontor samt Ölandspartiets om att försöka få Eon att gräva ner kraftledningen genom Rälla.

Hela kallelsen till detta kommunfullmäktigesammanträde ser Du om Du klickar här!

För Dig som vill följa föreställningen hemma vid datorn lägger jag ut en direktlänk här överst i bloggen strax innan mötet börjar på måndag kväll klockan 18.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar