Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 1 april 2012

Nu faller silon i Yttre hamnen!


Idag söndag smäller det! Klockan tolv påbörjar man trafikavspärrning av Yttre hamn-området i Borgholm och en timme senare är det beräknat att de sprängladdningar som apterats på ett hundratal ställen i Lantmännens stora silo ska detonera och allt kommer att rasa ihop till en hög.

Detta har hemlighållits för pressen till efter pressläggningstiden i fredags för att inte nyfikna ska bege sig dit.

Själv tycker jag att man istället borde ha satsat på att försöka göra om den 40 meter höga byggnaden till ett bostadshus. Detta har man på ett utmärkt sätt lyckats med vad beträffar stora silobyggnader på andra håll så varför skulle det inte ha varit möjligt i Borgholm? Tidigare har jag i min blogg visat hur den stora silon i Söderköping gjorts om och blivit eftertraktade bostadslägenheter. Vill Du se kan Du klicka här.

Men nu är det tyvärr för sent at göra något. Vid ett-tiden idag rasar Borgholms högsta hus till marken. Därför att viljan till något bättre inte fanns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar