Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

fredag 20 april 2012

"Samråd" för syns skull för trevåningshus i Rällaskogen


Igår kväll var jag på ett så kallat "samråd" i Rälla skola. Det gällde den första etappen exploatering av Rällaskogen. Området som det nu handlar om följer Strandvägen genom skogen uppe från från bommarna vid Rälla gård ner mot sjön. Fyrtiofem huskroppar i två grupper, där den övre gruppen skall bestå av tjugofyra blaffor á 200 kvadratmeter markyta vardera, medan de tjugoen husen i den nedre gruppen skall ha en markyta på 150 kvadratmeter vardera och vara tio (!) meter höga trevåningshus med takterass överst! I Rällaskogen!

För att förvilla och försöka få folk att tro att det istället handlar om en del av Ekerums golfbaneområde har man valt att kalla detta skogsområde för "Järnnian", vilket är namnet på en viss sorts golfklubba.

Dom rällabor som kom till "samrådet" igår var nog ganska luttrade vid det här laget. Vet inte vilket samråd det är i ordningen, men gång på gång har Rällaborna blivit överkörda. Dom har fått komma på möten, säga sin mening, skicka in sina synpunkter och så har det ändå rullat på som Ekerum vill, även om politiker och byggnadschefen försöker låtsas något annat.

Varför ordnar man då "samråd" och begär in synpunkter när man ändå inte avser att lyssna? Jo, enbart för att lagen föreskriver att så skall det vara. En formsak. Ett spel för gallerierna med andra ord.

Inga politiker - bortsett från Ölandspartiet - hade heller brytt sig om att komma till "samrådet" för att höra Rällabornas synpunkter, det är ju inte valår i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar