Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 29 april 2012

Sångargädje i kulturhuset Borgholms Bio


Betydligt mer givande än måndagens kommunfullmäktigemöte var den konsert som hölls dagen innan - på söndagseftermiddagen - i Borgholms nya kulturhus (d v s den gamla Borgholms-Biografen). Det var Maria Rylander som övat in sånger med ett antal sångintresserade unga förmågor som nu sjöng både tillsammans och olika stycken var för sig. Efter att till sist minstingen i gruppen,10-åriga Siri Hermansson, sjungit solo på engelska ville applåderna nästan inte ta slut. Liten är hon, men framträdandet var riktigt stort! Siri lär nog låta tala om sig som öländsk sångfågel i framtiden! Inte heller några av de andra ungdomarna att förglömma.
Ytterligare ett bevis för att Musikskolan i Borgholm behövs och att vi över 1200 personer som har skrivit under uppropet inte kan ha fel!
Resten av konserten var Marias egen, där hon sjöng egna och andras låtar i en blandning av allt mellan jazz och balladsång. Hon sjunger fantastiskt, men lite synd är det naturligtvis att nästan allt är på utländska, så att en normalbegåvad person som jag inte förstår vad texterna handlar om. Det kan ju kanske vara så att Maria Rylander är på väg att bli ett internationellt namn och då duger det kanske inte med svenska texter. Den magnifika avslutningen på konserten, en dikt av Erik Johan Stagnelius - "Amanda" - riktigt fint tonsatt av Harald Erici (som själv ackompanjerade på piano)framfördes dock i svensk tappning.
Kulturevenemangen fortsätter i den gamla biografen. Nästa programpunkt blir fredagen den 11 maj med levande musik både i biografen och under den blommande magnolian på innergården. Se mer genom att klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar