Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

onsdag 23 oktober 2013

Glasriket krossat!


Nu är vi förstås på fel sida Ölandsbron men jag kan inte låta bli att kommentera den stora glaskrossningen i det som en gång var Glasriket. 
Var krossandet av glaskonsten verkligen nödvändig? Nej, säger jag. Illdåd av sådant slag kan bara inte försvaras!  
Det är ungefär som om man skulle kasta Zornmålningar på elden för att höja marknadspriset på dom som eventuellt blir kvar.  
Eller att man river Borgholms slott för att det kostar för mycket att underhålla! 
Hur har egentligen den stora glasbrukskonkursen förvaltats när man inte tänkt på ansvaret för att bevara viktig glaskonst för eftervärlden??? 
Med detta glaskrossande är även Glasriket slutgiltigt krossat. Som jag redan sedan länge har sagt - det är och har hela tiden varit fel att marknadsföra Öland tillsammans med Glasriket. Ja även tillsammans med Småland alls! Öland har ingenting av vinna på det. Dom "strateger" och andra "turismknickedicker" som påstår något annat kan gå hem och dra något gammalt över sig. 
Den öländska turistnäringen måste satsa mer på den öländska naturen, årstidsväxlingar och spännande upplevelser, inte minst av öländsk lokalproducerad mat av hög kvalité. Och sluta upp med att snegla på Småland.
 
Smålänningarna kan efter detta gå tillbaka till att plocka kottar!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar