Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 27 oktober 2013

Dags för helt nytänk i regionfrågan!


Har läst en artikel i Barometerns webbupplaga med rubriken Stiltje om storrregion till 2019. Lika bra det!
Ska det bli något vettigt så ska Öland inte gå ingå i gemensam region med vare sig Skåne eller Linköping eller ens Småland. Vad har vi med t ex Silverdalen eller Knäckebröhult att göra? Egentligen ingenting annat än att Silverdalen och Öland ingår i samma konstlade län!
Kalmar avvecklas stegvis som regioncentrum och Öland kan gott utgöra egen region. Liten men naggande god. Och väl synlig på Nordenkartan!
Alternativet är förstås att gå ihop som gemensam region med Gotland. En öregion med tillsammans mer än 80 000 åretruntboende och uppåt en halv miljon människor på sommaren. En Öland-Gotland-region skulle kanske kunna återskapa öländsk sjöfart! Och färjetrafik mellan öarna skulle vara given. Året om.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar