Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 10 oktober 2013

Sjuka besparingar ger fler sjuka och försämrad omsorg. Satsa istället!


Ni kanske läste artikeln i Barometern igår, Sjuka inom omsorgen ökar. Om inte - klicka gärna här och läs! Det är enligt min mening rent för djävligt att omsorgspersonal i vår kommun ska ha så dålig arbetssituation! 
Våra kommunansvariga är i full färd med att skapa en förfärande utveckling. Besparingarna inom omsorgen ger sämre arbetsförhållanden som i sin tur ökar sjukfrånvaron vilket i sin tur leder till ännu sämre arbetsförhållanden och försämrad omsorg. Är våra äldre som byggt upp vårt samhälle verkligen inte värda bättre!!!? 
Tänk själva! Vilka vill åldras i sådan kommun där äldreomsorgen är satt på undantag? Och tror ni verkligen att särskilt många nya människor vill flytta in och etablera sig i en sådan kommun? 
Nej bästa politiker, sluta upp med denna besparingspolitik inom omsorgen! Ni biter bara er själva i arslet! Börja istället i rätt ände när kommunen behöver spara, börja med att minska på era egna arvoden istället! 
Satsa istället på omsorgen om våra allt fler äldre! Det ger fler arbetstillfällen och kan få snurr på kommunen i en positiv riktning. Men för höge Farao, se till att arbetsförhållandena blir bättre så att sjukfrånvaron går ner!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar