Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 12 oktober 2013

Utebliven Skördebåt!


Inför årets Skördefest avslutade jag ett grönköpingsinspirerat inlägg med rubriken "Parkeringsproblem?" med följande lilla fundering:
Med tanke på att kommunal-orådskan i vår egen kommun vid en tidigare Skördefest lyckades reta gallfeber på halva Husbils-Sverige genom att plötsligt förbjuda husbilar att parkera vid Mejeriviken i Borgholm, så kan man ju undra om det är något annat som hon och övriga kommunledningen kan tänkas överraska med den här gången?  
Årets överraskning var kanske att dom hade lyckats bli av med Skördebåten som i många år har prytt torget i Borgholm vid varje Skördefest och alltid väckt stor uppmärksamhet. Inför årets Skördefest var det också en bild på Skördebåten (förra årets) som prydde kommunens hemsida:
 
Undra då på att folk blev överraskade av - och besvikna på - att det aldrig kom någon Skördebåt till torget i år. 
Förklaringen var så enkel att de båda skaparna av Skördebåten inte längre kände sig välkomna. De har i alla år stått för det hela, rest runt och fixat nya detaljer till båtens innehåll, byggt upp skapelsen så att den varje år haft ett nytt utseende. Till en början helt utan ersättning, men de sista båda åren har de tillsammans fått en ersättning á 2 500:- för att täcka kostnaderna för deras resor eftersom de bor på annat håll förutom på somrarna. I augusti fick dom veta att i år skulle man hoppa över deras medverkan på torget, eftersom man inte visste vem som skulle betala. Så dom stannade hemma och kom inte till Ölands Skördefest i år. 
Här pytsar kommunen ut en massa pengar till Cityföreningen, Framtid Borgholm och Skördefesten men står helt handfallen när det gäller att se till att dom som ställer upp och fixar Skördebåten på torget får någon liten rimlig ersättning så att dom vill fortsätta med det! 
Fick igår höra att jag var den ende av kommunens företrädare som hade hört av sig till dem! 
Dåligt tycker jag. 

T.h: Klen ersättning som Borgholm Energi fixat till

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar