Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 20 oktober 2013

Hotet från Lögnartssonskan


Och om jag så ska kommentera den stort uppslagna artikeln om Lisbeth Lögnartsson i Barometern i fredags:
 
Människan inbillar sig att hon ska kunna bli omvald som kommunalråd efter valet nästa år!!! Hur naiv går det egentligen att vara???
 
Blir hon inte omvald så  hotar hon i förtäckta ordalag med "så klart" ta ut kommunalrådspension.
 
Vad menar hon egentligen?! Tycker hon det är rimligt att hon som 52-åring ska  leva på en hög  politikerpension tills hon blir 65 på Borgholms kommuninnevånares bekostnad? Istället för att gå tillbaka till den tjänst som undersköterska som hon i mer än tio år har fått vara tjänstledig från på grund av sina politiska uppdrag men som fortfarande står och väntar på henne!
 
Nu gäller det för de båda stora partierna S och M - som tillsammans har majoritet i Borgholms kommunfullmäktige - att gemensamt se till att kommunalrådskan inte får sitta kvar mandatperioden ut och därmed kunna lyfta en politikerpension till en kostnad för kommunen på ex antal miljoner kronor! Där har S och M ett gemensamt ansvar inför kommunens invånare!
Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar