Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

lördag 19 oktober 2013

Senhöstens antåg. Bilder från Rällaskogen


I natt har det varit frost i Borgholm. Fortfarande vid sextiden i morse  gnistrade det i spröda istäcken som lagt sig över biltak och vindrutor på bilarna nere på gatan 
Redan i går morse var det senhöst i luften. Temperaturen var nere på fem grader och under dagen kom kylig luft blåsande med allt mer gula virvlande löv.
 
Gjorde under eftermiddagen ett besök i Rällaskogen för att se om torsdagens regnväder haft positiv effekt med tanke på en svampskörd, men det var väl lite för tidigt förstås.
 
Men vackert och fridfullt är det som alltid i Rällaskogen, så jag passade på tillfället att i alla fall ta några höstbilder.
 
Utsikt från branten över Rällaskogen mot Kalmarsund. Om den av kommunfullmäktige beslutade detalplanen - som Rällaskogens Vänner har överklagat - går igenom, så kommer det mörkgröna skogspartiet i högra halvan av bilden att ersättas av ett stort antal fritidshus, byggda på höjd för utsiktens skull!
 
 
Från brantens nordliga del skymtas Ekeums golfbana som något ljusare grönt bakom skogens träd. Om Rällaskogens Vänner vinner så blir det inga fritidshus i detta skogsområde.

Den för biltrafik avstängda vägen nedanför bommarna ned mot stranden utgör gränsen för  fritidshusbebyggelsen enligt den detaljplan som Rällaskogens Vänner har överklagat. Om planen går igenom ersätts all skog till höger om denna väg med ett femtiotal lyxiga fritidshus. 

 

























Det är en stor skam att folkvalda i kommunfullmäktige kunnat gå med på att börja exploatera Rällaskogen för fritidshusbebyggelse.
Det är väl inte så konstigt att dom flesta hoppas att Rällaskogens Vänner till slut ska vinna den här saken!
  

Vill Du kommuntera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar