Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 6 oktober 2013

Grattis Wannborga Bränneri!


Wannborga Bränneri & Vingård har utmärkt sig positivt i Dagens Nyheter igår. Tidningens dryckesskribenter Sanna Blomquist och Alf Thumble hade tillsammans med en inbjuden gästprovare, David Mortimer-Hawkins, blindprovat sig igenom trettio sorter svensk sprit. Endast två produkter fick högsta betyg - en femma. Den ena var den öländska vodkan från Övra Vannborga, som går under namnet "Wannborga Ö Vodka" och kostar 349 kronor för en helflaska på Systemet*. Den andra var en betydligt dyrare absinth från Sankta Anna i Östergötland. 
Om "Wannborga Ö Vodka" skriver expertgtuppen:  
En mjuk vodka med behagligt inbjudande citrusdoft. Elegant smak med bärig fruktighet, tydlig maltighet och sammetslen munkänsla. Serveras med fördel lätt kyld och med ciron som aperitif. 
Visst vattnas det väl i munnen?! 
Grattis Wannborga!
*) Fotnot: Går än så länge tyvärr bara att direktinhandla i systembutikerna i Borgholm, Mörbylånga och på Kvarnholmen i Kalmar. Finns i övrigt som beställningsvara i Systembolagets sortiment.

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar