Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

torsdag 3 oktober 2013

Varför ska kommunmedborgare behöva betala för kommunpampars och höga tjänstemäns onödiga förlustelser?


Ni missade väl inte Uppdrag Granskning på TV igår. Isåfall måste ni se reprisen i TV eller klicka här - och sedan på bilden som dyker upp - så blir Du länkad direkt till programmet som handlar om hur pamparna från Staffanstorp år efter år rest till en fastighetsmässa vid Medelhavet som kostat Staffanstorps kommuninvånare stora pengar till föga nytta för kommunen! 
Det finns faktiskt vissa likheter med Borgholm kommun! 
När något ska göras som efteråt kan riskera att bli diskuteras brukar man se till att företrädare för alla dom stora partierna är med, så att ingen av dem sedan ska klandra varandra. Så var till exempel fallet med den mystiska resan till Åre för ett antal år sedan, där våra dåvarande kommunhöjdarer från Borgholm från både centern, socialdemokraterna och moderaterna lät sig bjudas på vistelse på SPA-hotell av intressenter i Ekerums expansion. Så är det med de flesta av de onödiga konferensresor som kommunens politiker reser på. Så var det också med den famösa långvistelse på Kanarieöarna som styrelsen i Borgholms Elverk (nuvarande Borgholm Energi) genomförde för lång tid sedan och som deltagarna i efterhand blev efterbeskattade för. För att inte tala om dom suspekta egna markaffärer som vissa kommunpolitiker härifrån tidigare satt i system genom att utnyttja sin egen ställning och en del inte ont anande människors godtrogenhet. 
Eller ska vi fundera över vad vår kommun egentligen har haft för nytta av Anders Nyholms resande mellan olika franska vingårdar och annat genom åren? 
Vi som bor i Borgholms kommun kan lika väl som Staffanstorpsborna undra över varför vi ska behöva betala sådant.

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Nästa år så tar ett nytt parti plats i Borgholm KF.
    Gissa vilket.....

    BirgerZorro

    SvaraRadera
  2. Tror inte att det behövs några fler partier där. Snarare färre!

    SvaraRadera