Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

tisdag 1 oktober 2013

Kommunfullmäktigeföreställning med uteslutande okloka beslut filmad! Länkar för den som vill se och höra!


Gårdagens kommunfullmäktigemöte var inte någon munter tillställning som nog alla kunde konstatera som följde den hemifrån i direktsändning. Mötet avslöjar dock vilken kollektiv dumhet våra politiker lider av när det gäller många frågor. Igår var det ovanligt mycket av den varan på en och samma gång.
Vill Du så här i efterhand se och höra första halvlek (med Allmänhetens frågestund, Stig Bertilssons långa presentation av vad Borgholm Energi sysslar med samt en debatt om kommunens delårsrapport) så är det bara att klicka HÄR.
Andra halvlek som utspelade sig efter kaffepausen innehöll beslut om fritt fram för köpcenter på Triangeln utanför Borgholm (för andra gången), beslut om nedläggning av Runstens skola (för andra gången), beslut om försäljning av Böda skola (för vilken gång i ordningen vet jag inte längre), beslut om försäljning av ett stort stycke mark tillsammans med Södviks skola (där jag passade på att föreslå att istället tills vidare flytta kommunförvaltningen till den tomma skolan), beslut om försäljning av kommunens HSB-lägenheter i Borgholm, avslag på Ilko Corkovic vällovliga motion angående långtidsarbetslösa i vår kommun, avslag på min motion om att låta sjätteklassarna få gå kvar med övriga mellanstadieklasser på respektive skola istället för att behöva gå på Slottsskolan samt en interpellationsdebatt om utbyggnaden av Gärdslösa skola. Vill Du se och höra är det bara att klicka HÄR.
En stor del av mötet ägnades åt prestigegrundad omtagning av flera beslut som man med facit i hand kan se att de har varit väldigt dåliga. Det är skamligt att politiker går in för att fatta medvetet dåliga beslut bara för prestigens skull! Det är värre än dumt!

Vill Du kommentera, klicka här!

2 kommentarer:

  1. Håkan Peterson, Sättra2 oktober 2013 kl. 10:54

    Vill tacka för att du sänder Kommunfullmäktigemötena på webben. Det ger en bra bild av hur det går till i Kommunen. Tråkigt och lite underligt att kommunen inte gör detta i egen regi. Himla bra samhällsinformation i närområdet presenteras ju. Hoppas du fortsätter med dina utsändningar.

    SvaraRadera
  2. Hej Håkan och tack för Din uppmuntran!

    Som Du säkert har förstått så tycker även jag att det är viktigt att kommunmedborgarna får den här insynen. Så jag kommer nog att fortsätta med mina utsändningar, i varje fall så länge som kommunen inte återupptar dem.

    Det var ju från början så att jag för ganska länge sedan föreslog i en motion att kommunfullmäktigemötena skulle webbinspelas och sändas ut och så småningom fick jag igenom mitt förslag i kommunfullmäktige. Men alla i kommunfullmäktige gillade inte att deras väljare kunde se och höra vad dom sade - eller INTE sade - under kommunfullmäktigemötena, så dom lyckades efter ungefär ett år få ett nytt kommunfullmäktigebeslut på att det hela skulle avbrytas. Dom skyllde på att det var viktigt att spara pengar, men att det bara var ett svepskäl begriper ju alla. Särskilt som jag nu har visat att det faktiskt går att sända alldeles gratis med en helt vanlig mobiltelefon som har inbyggd kamera.

    Men kommunen hade ju förstås köpt in en dyrbar utrustning för ändamålet som efter ett dussin användningstillfällen nu står oanvänd på en hylla till ingen nytta. Något som på något vis är typiskt för Borgholms kommun och ett bra exempel på hur dåligt kommunen fungerar, både i stort och i smått.

    Kanske kommer jag också att sända i andra sammanhang än i kommunfullmäktige. Jag har redan prövat lite med det.

    SvaraRadera