Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

måndag 31 mars 2014

Förskolan i Södvik måste ha nya lokaler NU - använd Södviksskolan!

- Varför vill kommunen bygga nytt för 5,2 miljoner när man endast begär 975 000 kronor för Södviksskolan. Renoveringen av Södviksskolan skulle bli mycket billigare.
Detta funderar föräldrar till barnen vid förskolan i Södvik på med anledning av utbildningsnämndens utspel i veckan som gick. 
Läs Katarina Silverstrands och Lise-Lotte Claessons utmärkta insändare från lördagens nummer av Ölandsbladet genom att klicka här!
Det enklaste vore väl ändå att genast göra dom åtgärder som behövs i Södviksskolan och flytta över förskolan dit! Något annat har ju föräldrarna faktiskt inte begärt. 
Men dom har rätt att få en acceptabel lösning på situationen nu och inte behöva fortsätta i oviss väntan över hur det ska bli! 
Har kommunen möjlighet att sedan bygga nytt så får det  isåfall bli nästa steg. Varje satsning på de mindre orterna i kommunen är naturligtvis av godo!

Vill Du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar