Man kan tro att Ölandsbloggen har tagit sommarlov, men så är det inte. Bara lite öländsk åsiktstorka i skuggan av kriget i Ukraina och den svenska politikens tjafs. I varje fall var det länge sedan det skickades in något debattinlägg. och själv har jag mest varit aktiv i andra medier.

Så tills vidare ska jag allteftersom lägga ut lite axplock från mina inlägg på Facebook, vecka för vecka fr o m 1 juni. Varvat med lite insändare från Ölandsbladet, mest mina egna.

Ha en fortsatt skön sommar trots allt!

Per Lublin


Debattinlägg kan mejlas till 
olandsbloggen@gmail.com (utan prickar)
Vill du se dom senaste inläggen? Klicka på www.olandsbloggen.se
.
SMHI:s väderprognos för Öland - klicka R!

söndag 22 mars 2015

Grönköping snäppet före Borgholm

I vår systerkommun Grönköping har man kommit snäppet längre än i Borgholm och redan infört digitala folkomröstningar på sin hemsida. 
Tänk att det har gått dithän att Borgholms kommun har fått något att lära av Grönköping! 
Dock finns det naturligtvis viktigare saker än statyer som medborgarna i vår kommun borde få bli tillfrågade om. 
Följande är hämtat från senaste utgåvan av Grönköpings veckoblad:


BLIR VÄSKA STATY? 
Frågan delar staden!
Här glömde hr stadsrådet sin dyrbara portfölj!
Är det verkligen lämpligt att göra staty av den portföljliknande väska som hr stadsrådet Joel Eriksson (S) råkade glömma kvar å Skövdebussen i anslutning till ett regionalt samrådsmöte vid månadsskiftet? Se där den fråga som engagerat staden å sistone!
Debatten gäller, huruvida kommunen bör uppdraga åt hr bildhuggare Fidias Berglund att, mot skäligt arvode, framställa en storskalig staty av den nämnda väskan eller ej. Väskan innehöll, som redogjorts för i lokalupplagan, ett underbalanserat budgetförslag, vilket kan uppfattas som stötande av ekonomiskt sinnade medborgare.
Dylika medborgare (M) hävdar, att det är oetiskt att förstora en väskportfölj som innehåller ett dåligt budgetförslag, medan andra (S) menar, att en väska som huggs i sten blir en gedigen symbol för politisk beslutsförmåga och dito klokskap. Ytterligare en grupp debattörer anser, att kommunens politiker verkligen hugger i sten, om de tror, att en väskstaty kommer att inverka positivt å de egna opinionssiffrorna (GD).
Rösta!
Om förslaget går igenom kommer statyn troligen att placeras i Knisslingerondellen. I skrivande stund tycks det väga tämligen jämnt mellan ja- och nej-sidan i den aktuella frågan. Hr informationssekreterare V. Helmersson manar därför allmänheten att ingå på kommunens hemsida och rösta. 
-Oavsett vad du tycker, är din röst viktig. Därmed är dock inte sagt. att kommunstyrelsen uttryckligen lovat att följa ett eventuellt felaktigt omröstningsresultat, förtydligar hr Helmersson.
Enligt ett ännu icke bekräftat rykte föreligger ett kompromissförslag (FP), innebärande att den välkända Läspestatyn på Stora torget utrustas med en nyhuggen väska.

Vill du kommentera, klicka här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar